Auson Pine Tar 850 (Zweedse Houtteer)

Vanaf 19,95 (incl. 21% btw)

Op voorraad. VĆ³Ć³r 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Interesse in dit product?

Vraag een offerte aan.
Omschrijving

Auson Pine Tar 850 (Zweedse Houtteer)

Auson Pine Tar 850, ook wel bekend als Zweedse Houtteer, is een eeuwenoud, 100% natuurlijk product dat in Scandinaviƫ wordt gebruikt voor de bescherming en conservering van houten constructies. Dit veelzijdige product is ideaal voor het behandelen van gebouwen, boten en steigers, en biedt effectieve bescherming tegen houtrot.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Diepe Doordringing: De sterke doordringende eigenschappen van Auson Houtteer voorkomen dat vocht het hout binnendringt, waardoor het hout beschermd blijft tegen uitdrogen en barsten.
  • Natuurlijke Uiterlijk: Na behandeling blijft de houtstructuur goed zichtbaar, en de natuurlijke kenmerken van veroudering worden op een aantrekkelijke manier behouden, wat de charme van het hout benadrukt.
  • 100% Natuurlijk: Dit product is volledig natuurlijk en draagt bij aan de duurzaamheid en levensduur van uw houten constructies.

Toepassingen: Auson Pine Tar 850 is perfect voor het behandelen van nieuw en onbehandeld hout, evenals hout dat eerder met houtteer is behandeld. Het is geschikt voor een breed scala aan houten structuren, waaronder:

  • Gebouwen
  • Boten
  • Steigers
  • Tuinhuizen

Gebruik en Aanbevelingen:

  1. Voorbereiding: Begin met het reinigen van het hout door stof en vuil te verwijderen met een borstel. Dit zorgt voor een optimale hechting van de houtteer.
  2. Verwarming en Verdunning: Voor een betere impregnatie en snellere droogtijd kan Auson Houtteer worden verwarmd tot ongeveer 50Ā°C of verdund met circa 20% terpentijnolie.
  3. Mengen: Aangezien houtteer een 100% natuurlijk product is, kan het uiterlijk variƫren. Meng meerdere blikken voor een uniforme kleur en textuur.
  4. Aanbrengen: Het is aanbevolen om de houtteer in het voorjaar of de zomer aan te brengen, wanneer de temperaturen het verwerkingsgemak bevorderen.

Verpakking: Beschikbaar in 1L, 3L en 10L.

Let op: Dit product moet altijd worden verdund met terpentijnolie voor een optimale behandeling.

Specificaties
Liters

1L, 3L, 10L

Toepassing

Voor buiten

Kleur

Bruin