Auson Pine Tar Vitriol

Vanaf 29,95 (incl. 21% btw)

Op voorraad. Vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Interesse in dit product?

Vraag een offerte aan.
Omschrijving

Auson Pine Tar Vitriol (Zweedse Houtteer Vitriol) is een premium houtteer die speciaal is ontwikkeld voor de bescherming van hout. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken en voordelen van dit product:

Kenmerken en Voordelen

  • Hoogwaardige Houtteer: Auson Pine Tar is verrijkt met zwart pigment, wat zorgt voor verbeterde UV-bestendigheid. Dit maakt het uitermate geschikt voor oppervlakken die intensief aan zonlicht zijn blootgesteld.
  • Sterke Impregnerende Eigenschappen: De houtteer dringt diep in het hout door en voorkomt dat vocht het hout binnendringt. Dit helpt uitdrogen en barsten van het hout te voorkomen en houdt de natuurlijke houtstructuur zichtbaar.
  • Natuurlijke Uiterlijke Kenmerken: Na behandeling blijft de veroudering van het houtoppervlak mooi zichtbaar, wat de esthetische waarde van houten constructies verhoogt.

Toepassingen

Dit product is ideaal voor het conserveren van houten constructies zoals gebouwen, palen, schuttingen en omheiningen. Het biedt langdurige bescherming en helpt de kwaliteit van het hout te behouden.

Verpakkingen: Auson Pine Tar Vitriol is beschikbaar in 1L, 3L en 10L verpakkingen.

Gebruik van Auson Zweedse Houtteer Vitriol

Voorbereiding van het Hout

  • Reiniging: Verwijder stof en vuil van het hout met een borstel. Dit zorgt voor een schone ondergrond, wat essentieel is voor een goede hechting van de houtteer.

Aanbrengen van de Houtteer

  1. Verwarming: Verwarm de houtteer tot ongeveer 50°C voordat je deze aanbrengt. Dit maakt het product gemakkelijker te verwerken en verbetert de droogtijd.
  2. Verdunnen: Verdun de houtteer met ongeveer 20% terpentijnolie voor optimale resultaten. Dit is noodzakelijk voor een goede impregnatie.
  3. Mengen van Blikken: Meng meerdere blikken om een consistente kleur en textuur te verkrijgen, aangezien houtteer een 100% natuurproduct is en het uiterlijk kan variëren tussen verschillende blikken.

Beste Verwerkingstijd

  • Het is aan te raden om de houtteer in het voorjaar of de zomer aan te brengen. De warmte bevordert de impregnatie-eigenschappen, waardoor de houtteer dieper in het hout doordringt.

Let op: Het is essentieel om de houtteer te verdunnen met terpentijnolie voor een effectieve behandeling van het hout.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat de houtteer effectief in het hout trekt, waardoor het hout goed beschermd blijft tegen weersinvloeden en veroudering.

Specificaties
Liters

1L, 3L, 10L

Toepassing

Voor buiten

Kleur

Bruin

Glansgraad

Matt