Lacq Tuinhoutbeits

Vanaf 26,50 (incl. 21% btw)

Op voorraad. VĆ³Ć³r 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Interesse in dit product?

Vraag een offerte aan.
Omschrijving

Lacq Tuinhoutbeits: Duurzame Bescherming voor Hout

Lacq Tuinhoutbeits is een watergedragen en duurzaam beschermingsmiddel voor houten oppervlakken met een matte afwerking. Deze beits bevat weinig oplosmiddelen en is samengesteld uit plantaardige oliƫn en water. Dankzij de unieke formule bouwt het van binnenuit een beschermende laag op die zowel transparant als dekkend kan zijn, afhankelijk van de gekozen afwerking. Deze laag blijft flexibel en ademend, waardoor scheuren en bladderen worden voorkomen, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Bovendien voorkomt het vergeling en behoudt het dankzij een krachtig UV-filter langdurig zijn kleur, met bescherming voor het hout tot wel 6 jaar.

Kenmerken:

  • Geschikt voor alle houten oppervlakken, zowel onbehandeld als geĆÆmpregneerd.
  • Sneldrogend.
  • Voorzien van een sterk UV-filter.
  • Scheurt, bladdert en vergeelt niet.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk, met plantaardige componenten.

Toepassingstips:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een klus in Ć©Ć©n keer af te ronden, is het verstandig om bij nieuw of vers hout in het eerste jaar slechts Ć©Ć©n laag aan te brengen. Dit geeft het hout de tijd om hars en vocht af te geven. Zodra dit proces is voltooid, kunnen de resterende twee lagen voor een optimale afwerking worden aangebracht.

Onderhoud:

Voor een lange levensduur en optimale bescherming is het belangrijk om het oppervlak jaarlijks te reinigen en te onderhouden. De duurzaamheid van de bescherming hangt af van de houtkwaliteit, de juiste voorbereiding, de correcte uitvoering van het schilderwerk, het onderhoud en de intensiteit van gebruik. Test altijd eerst op een klein deel van het hout om te controleren of de gewenste afwerking wordt bereikt, aangezien dit kan variƫren per houtsoort.

Specificaties
Liters

0.75L, 2.5L

Kleur

Olijf, Zwart, Wit, Naturel, Bruin

Dekking

Dekkend, Transparant

Toepassing

Voor buiten

Basis

Watergedragen

Glansgraad

Matt